Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

Een reactie plaatsen

Erg lekkere plaattaart, met courgettelinten, geitenkaas en olijven.

Het recept stond een tijdje terug in de Allerhande.

Ingrediënten:

voor 3 personen. Eet je dit met 4 personen, zorg dan voor een gevulde salade erbij.

  • 200 gram geitenkaas (bijv. Bettine blanc)
  • 100 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1-2 courgettes (1 grote courgette was voor mij voldoende)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 6 takjes tijm
  • 16 kalamata-olijven zonder pit
  • rechthoekige bakplaat
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren, peper en wat zout erdoor.

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer de brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.

Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Leg de plakjes deeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan.

Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel. Als je grote eieren gebruikt, is het misschien te veel, houd dan wat achter zodat de deegbodem niet overstroomt (hier kun je een heel lekker klein omeletje van bakken). Leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel de olijven erover. Bestrooi met peper.

Bak de plaattaart ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.