Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Quinoa-bulgursalade met gepickelde groenten en avocadodressing

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke, verrassende salade door de combinatie van friszure gepickelde groenten en de romige avocadodressing!

Het recept komt uit de Allerhande van deze zomer.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 400 gram gekookte bietjes, in kleine blokjes
  • 1 koolrabi (als je die niet kunt vinden, kun je deze vervangen door partjes of blokjes friszure appel (niet pickelen!))
  • 1 rode ui
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eieren
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 10 gram bieslook
  • 250 gram gekookte quinoa-bulgurmix (in koelversschap AH of zelf koken)
  • 85 gram veldsla
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de koolrabi in plakken van een halve cm en die plakken in staafjes van een halve cm. Snijd de rode ui in dunne parten. Doe biet, koolrabi en ui in een ruime kom.

Breng 1 liter water aan de kook en giet over de groenten. Laat 2 minuten staan.

Meng ondertussen de rodewijnazijn met zout en suiker. Giet de groenten af en meng de azijn erdoor. Laat minimaal 15 minuten staan of langer.

Kook de eieren 6,5 minuut zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel.

Snijd de avocado doormidden. Schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg 1 eetlepel kappertjes toe en 2 eetlepels van het pickelvocht van de groenten. Mix met staafmixer tot dikke dressing. Knip de bieslook in kleine stukjes en meng erdoor. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper.

Doe de quinoa-bulgurmix in een ruime schaal en meng de veldsla erdoor. Giet de gepickelde groenten af en meng door de salade. Halveer de eieren en verdeel samen met de avocadodressing over de salade. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de pijnboompitten.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.