Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pittige rijstsalade met mango en pinda’s

2 reacties

Lekker en makkelijk, deze rijstsalade met pinda’s, ketjap, gember en mango.

Het recept stond onlangs in supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor- of bijgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 3 personen

  • 300 gram zilvervlies-, meergranen-, wilde- of notenrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 200 gram ongezouten pinda’s
  • 1 bosje lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 rijpe mango, geschild en in kleine blokjes
  • sap van halve limoen
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel stemgember, in kleine stukjes (potje)

Kook de rijst, giet af en laat uitgespreid afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de rode peper met de ketjap en pinda’s 1-2 minuten op een lage stand. Schep de gebakken pinda’s met de bosui en mango door de rijst.

Klop het limoensap met de basterdsuiker en gember door elkaar en klop de rest van de ollie erdoor. Schep deze dressing door de salade.

Lekker met kroepoek.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Pittige rijstsalade met mango en pinda’s

  1. Klopt die 200g pinda’s wel? Vond ik wel heel veel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.