Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Dubbele pompoen chili

Een reactie plaatsen

Dit is een verrukkelijke verwarmende chili, van pompoen, pompoenpuree, linzen, zwarte bonen, tomaat en heel veel kruiden.

Het recept is van Alissa Saenz van Connoisseurus Veg.

Ingrediënten:

voor 4-5 personen

Ik heb de hoeveelheden omgezet in Nederlandse eenheden.

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • halve theelepel gemalen kaneel
  • kwart theelepel gemalen kruidnagel
  • ongeveer 350 ml bier (in dit Amerikaanse recept staat vegan pumpkin ale als voorkeur, dat je kunt vervangen voor een gewoon – desgewenst vegan – biertje)
  • ongeveer 240 ml groentebouillon
  • 145 gram gedroogde bruine of groene linzen
  • 360 gram pompoen, in blokjes
  • blik zwarte bonen, 400 gram, afgespoeld en  uitgelekt
  • blik tomatenblokjes, 400 gram
  • 110 gram pompoenpuree (in Amerika in blik verkrijgbaar. Makkelijk zelf te maken door 110 gram pompoenblokjes in ongeveer een kwartiertje gaar te koken en met een staafmixer te pureren)
  • 120 ml appelcider (lekker !) of water om te verdunnen
  • zout en peper
  • voor eroverheen: 1 avocado, in partjes

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is.

Voeg de knoflook, komijn, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, kaneel en kruidnagel toe. Bak een minuutje mee, tot het lekker ruikt.

Roer de bier, bouillon en linzen erdoor en breng aan de kook. Laat dan op laag vuur ongeveer 25 minuten zachtjes koken, tot de linzen bijna klaar zijn maar nog wel een beetje stevig.

Roer dan de pompoen, bonen, tomatenblokjes en pompoenpuree erdoor en breng weer aan de kook.

Laat het mengsel op een laag vuur 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen en linzen zacht zijn. Verdun dan eventueel, als de chili iets te dik is, met wat appelcider of water.

Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep in kommen en serveer met partjes avocado.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.