Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete aardappels uit de oven met guacamole

Een reactie plaatsen

Een heerlijk maaltje, deze geroosterde zoete aardappelen met grove guacamole met avocado, tomaatjes, chilipeper, lente-ui en limoensap.

Het recept komt uit ‘Heel veel VEG’ van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

Voor 3-4 personen (zijn het grote eters, rooster dan meer aardappelen)

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Voor de guacamole:

  • 200 gram kerstomaatjes, in vieren
  • 4-5 dikke lente-uitjes, onder- en bovenkant eraf, in dunne ringetjes
  • 1 rode chilipeper, pitjes eruit, fijngesneden
  • blaadjes van 25 gram koriander
  • sap van halve limoen, of meer naar smaak
  • 2-3 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakken van 5-6 mm dik. Doe ze in een kom, besprenkel ze met olie, zout en peper en meng ze tot de plakjes rondom bedekt zijn met een laagje olie. Leg ze naast elkaar op een (met bakpapier beklede) bakplaat.

Bak ze 30 minuten tot ze gaar zijn, keer ze voorzichtig om en zet ze 20 – 30 minuten terug in de oven tot ze bruine plekjes hebben.

Maak als de zoete aardappel bijna klaar is de guacamole. Doe de tomaten, lente-ui, chilipeper in een schaal en voeg de koriander toe (houd een beetje achter voor garnering). Voeg het limoensap met wat zout en peper toe en meng alles door elkaar.

Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees grof. Schep het dan met de olijfolie door het tomaten-lenteui-mengsel. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of limoensap toe.

Verdeel de zoete aardappelplakjes over een grote schaal of 4 borden en schep de guacamole er in het midden bovenop. Bestrooi met de achtergehouden koriander en serveer.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.