Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Appeljachtschotel

Een reactie plaatsen

Een lekkere klassieke vegetarische appeljachtschotel voor frisse dagen. Met champignons, prei, ui, appel en vegetarisch gehakt.

Het recept komt van de website van Allerhande.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 50 gram ongezouten boter
  • 2 pakjes vegetarisch gehakt
  • 1 eetlepel worcestershiresauce
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 (Braeburn of Goudrenet) appels
  • ovenschaal 20 x 25 cm
  • pureestamper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.

Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg ui, prei en champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 minuten mee. Vet de ovenschaal in en schep het gehaktmengsel erin.

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en wat boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Schil twee appels en snijd ze in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.

Boen de overige 2 appels schoon en snijd ze ongeschild overdwars in plakjes van 2 mm. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven (ik halveerde de appels en verwijderde het klokhuis). Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de jachtschotel in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.