Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Groentenkorma

1 reactie

 

Heerlijke groentenkorma met o.a. aardappel, winterwortel, doperwtjes, paprika, tomaat, gember, kerrie en cashewnoten. Lekker met rijst en/of naan en een schep yoghurt.

Het recept stond onlangs in het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 aardappels, in kleine blokjes
  • 2 winterpenen, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 125 gram cashewnoten, gemalen (plus 25 gram voor eroverheen)
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 2 paprika’s, zonder zaadjes, in blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • eventueel koriander voor eroverheen

Verhit de olie en fruit de ui ongeveer 4 minuten. Voeg de gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep de aardappelblokjes, wortel, rode peper, cashewnoten, tomatenblokjes met sap, kerrie en een snuf zout erdoor. Stoof zachtjes ongeveer 10 minuten. Voeg dan de doperwten, paprika en kookroom toe en stoof afgedekt nog 15 minuten op lage stand tot de aardappel gaar is. Bestrooi de korma met cashewnoten en bosui en eventueel koriander. Lekker met (gele) rijst of naan en een schep yoghurt.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Groentenkorma

  1. Hoi, gisteren gemaakt en… Super lekker! Dank je voor de uitgebreide beschrijving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.