Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Vega moussaka

Een reactie plaatsen

Heerlijke en mooie Griekse ovenschotel met o.a. aubergine, rode ui, aardappel, tomaten en Parmezaanse kaas.

Lekker met frisse sla.

Het recept komt uit het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines, in plakken in de lengte
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • halve theelepel kaneel
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 450 gram aardappelschijfjes, voorgekookt (ik sneed zelf de aardappelplakjes en kookte ze vooraf beetgaar ; je kunt deze ook voorgekookt kopen)
  • 200 gram tomaten, in plakken
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • ovenschaal, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken om en om aan beide kanten goudbruin. Houd apart.

Verhit de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, kaneel, oregano en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Meng de eieren met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Stapel in de ovenschaal achtereenvolgens een laagje aubergine (de helft), de aardappelschijfjes, de plakjes tomaat en het tomaten-uimengsel. Eindig met plakken aubergine.

Schenk het yoghurtmengsel erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de moussaka in de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.