Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietjes, tomaten en pruimen uit de oven

1 reactie

Verrukkelijk smaakt het, deze mix van geroosterde rode groenten & fruit. Heerlijk met quinoa of een ander graan of met lekker brood, zoals focaccia.

Het recept komt uit ‘Heel veel VEG’ van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

Voor 3-4 personen (dan wel met quinoa of ander graan, anders is het echt niet voldoende). Wij vonden het zó lekker dat we het met z’n tweeën, met een beetje brood erbij, helemaal hebben opgegeten – al was dat eigenlijk niet de bedoeling.

  • 700 gram kleine – middelgrote bietjes, geschrobd of geschild, in parten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 500 gram pruimen, gehalveerd of in vieren, pitten verwijderd
  • 500 gram middelgrote tomaten, gehalveerd of in kwarten
  • 2 tenen knoflook
  • paar takjes rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • zeezout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Leg de stukjes biet in een grote braadsleden. Voeg 1 eetlepel olie, de komijnzaadjes en wat zout en peper toe en schep om. Zet 30 minuten in de oven tot de bietjes net gaar zijn.

Haal de braadslede uit de oven en voeg de pruimen, tomaten, knoflook, 1 eetlepel olie en wat zout en peper toe. Schep om en steek de takjes rozemarijn en tijm ertussen. Zet nog 30 – 40 minuten in de oven tot alles gaar is en borrelt.

Serveer voor 4 personen met quinoa of een ander graan erbij dat het heerlijke vocht absorbeert.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Bietjes, tomaten en pruimen uit de oven

  1. Heeft me goed gesmaakt! Dankjewel, groetjes, Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.