Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Wortel-courgettenoedels met pindasaus

1 reactie

Zeer simpel, erg lekker en supergezond groentegerecht. Noedels van winterwortel en courgette, kort gebakken, overgoten met een pinda-soja-limoen-saus met een gekookt eitje – verrukkelijk!

Het recept stond onlangs in supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 2 grote winterpenen
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 2 limoenen
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente- of bosuitjes, in ringetjes
  • eventueel: spiraalsnijder en anders dunschiller of kaasschaaf

Snijd de wortel en courgette in lange slierten met een spiraalsnijder of dunschiller.

Meng de pindakaas met de knoflook, limoensap, helft van de koriander, sojasaus en een scheutje water tot een romige dressing.

Kook de eieren ongeveer 6 minuten.

Verhit intussen een koekenpan en voeg de sesamolie toe. Roerbak hierin de wortel, courgette en bosui ongeveer 2 minuten en verdeel over de kommen. Schep er pindadressing over, leg een ei erbij en bestrooi met de rest van de koriander.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

One thought on “Wortel-courgettenoedels met pindasaus

  1. Gisteren gegeten! Erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.