Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Wortel-courgettenoedels met pindasaus

Een reactie plaatsen

Zeer simpel, erg lekker en supergezond groentegerecht. Noedels van winterwortel en courgette, kort gebakken, overgoten met een pinda-soja-limoen-saus met een gekookt eitje – verrukkelijk!

Het recept stond onlangs in supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 2 grote winterpenen
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 2 limoenen
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente- of bosuitjes, in ringetjes
  • eventueel: spiraalsnijder en anders dunschiller of kaasschaaf

Snijd de wortel en courgette in lange slierten met een spiraalsnijder of dunschiller.

Meng de pindakaas met de knoflook, limoensap, helft van de koriander, sojasaus en een scheutje water tot een romige dressing.

Kook de eieren ongeveer 6 minuten.

Verhit intussen een koekenpan en voeg de sesamolie toe. Roerbak hierin de wortel, courgette en bosui ongeveer 2 minuten en verdeel over de kommen. Schep er pindadressing over, leg een ei erbij en bestrooi met de rest van de koriander.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.