Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoen-bietensalade met citroen-tahindressing

Een reactie plaatsen

Dit is een erg lekkere en mooie salade van warme geroosterde pompoen, bietjes, radijsjes en rode ui, met baby spinazie en een heerlijke citroen-tahindressing.

Het recept komt uit ‘Bowls of goodness’ van Nina Olsson.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 400 gram pompoen (iets meer is helemaal niet erg)
  • de pompoenpitten uit deze pompoen
  • 400 gram bieten
  • 2 rode uien
  • een bosje radijsjes
  • olijfolie
  • zout
  • handvol verse tijmblaadjes
  • handjevol salie, gehakt
  • handjevol dragonblaadjes
  • zak babyspinazie (ongeveer 100 gram)
  • handvol hennepzaad, eventueel

Citroen-tahindressing

  • 2 eetlepels tahin
  • sap van halve citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt tot pasta
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • peper en zout
  • water, om te verdunnen

Verhit de oven tot 200 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Meng de ingrediënten voor de dressing, voeg scheutjes water toe tot de gewenste consistentie en zet opzij.

Snijd het vruchtvlees van de pompoen in hapklare stukjes, houd de pitten apart (je kunt de pompoen schillen, maar dat hoeft niet, zeker niet bij een flespompoen).

Spel de pompoenpitten af, breng ze in ruim water in een steelpan aan de kook, laat ze 10 minuten koken en giet af. Spreid ze dan uit op één van de bakplaten, strooi er een snufje zout over en rooster ze 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn en lekker ruiken. Pas op dat ze niet verbranden. Houd apart.

Schil de bieten en uien en snijd ze in hapklare partjes. Halveer de radijsjes. Spreid de groenten met de partjes pompoen in een enkele laag uit over de bakplaten, besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout over en de tijm, salie en dragon. Rooster 25 – 35 minuten (tot ook de biet gaar is) en schep halverwege om.

Schep de geroosterde groenten om met de spinazie en de geroosterde pompoenpitten. Schep in kommen. Drupper de dressing erover en bestrooi eventueel met hennepzaad.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.