Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

Een reactie plaatsen

Deze courgettes gevuld met een mengsel van o.a. Parmezaanse kaas, broodkruim, courgette-vruchtvlees, tomaatjes, oregano en pijnboompitten smaken echt heerlijk.

Het is een recept van Yotam Ottolenghi uit zijn nieuwe kookboek Simpel.

Ingrediënten:

voor 4 personen (eet er dan nog wel een lekkere gevulde salade bij of wat pasta, anders is het wat weinig)

  • 2 grote courgettes
  • halve teen knoflook
  • 1 ei
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram vers volkoren broodkruim (ongeveer 1 snee)
  • 1/4 theelepel zout
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 grote citroen
  • 4 eetlepels verse oreganoblaadjes
  • 5 gram geroosterde pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie

Verhit de oven tot 230 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit zodat er schuitjes ontstaan. Er moet een 1 cm dikke laag achterblijven, zodat de courgettes in model blijven. Doe het vruchtvlees in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Je moet ongeveer 100 gram uitgelekt courgette-vruchtvlees overhouden. doe in een kom.

Hak de knoflook fijn en klop het ei los en meng door het vruchtvlees. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en meng erdoor samen met het broodkruim en zout. Snijd de tomaatjes in vieren of achten en plet ze een beetje. Meng ook door het mengsel.

Rasp boven een andere kom de gele schil van de citroen. hak de oreganoblaadjes fijn, voeg samen met de pijnboompitten toe en meng door elkaar. Roer de helft door het courgettemengsel en houd de rest apart voor de salsa.

Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olie en bestrooi met wat zout. Schep de courgettevulling in de schuitjes en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is.

Pers ondertussen voor de salsa de citroen uit. Voeg het sap met de rest van de olie en eventueel zout toe aan het achtergehouden pijnboompitmengsel en meng erdoor.

Neem de courgettes uit de oven, laat iets afkoelen en verdeel de salsa erover.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.