Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Cheesecake citroen

Een reactie plaatsen

Heerlijke zoet-frisse cheesecake met mandarijnpartjes en citroen en limoen. Makkelijk recept!

Het recept vond ik op de Allerhande-website.

Ingrediënten:

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 (niet te grote) citroenen
  • 2 limoenen
  • 750 gram mascarpone
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 625 gram mandarijnpartjes op lichte siroop (2 blikjes)
  • 4 eetlepels lemoncurd

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak ongeveer 10 min. in de oven. Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC.

Boen de citroenen en de limoenen schoon. Rasp de schil van de citroenen en limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone en basterdsuiker tot een egale massa. Splits de eieren, klop de eidooiers met een garde door de massa en schep om met de uitgelekte mandarijnpartjes. (je hebt de eiwitten niet nodig)

Verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Bestrijk vlak voor serveren met de lemon curd.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.