Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Auberginestoof met pinda’s

Een reactie plaatsen

Lekkere en eenvoudige auberginestoofschotel, met aubergine, zoete aardappel en tomaat-pindasaus. Je eet het met rijst en eventueel een wat Griekse yoghurt.

Het recept stond onlangs in het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 gram pindakaas
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • mespunt kurkuma (koenjit)
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • Voor erbij: Griekse yoghurt (eventueel) en rijst

Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten. Mix intussen de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een gladde saus en zet apart.
Voeg de specerijen en aubergine toe aan de uien in de pan en roerbak een paar minuten op een lage stand. Voeg de zoete aardappel en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.

Schep de pindsaus erdoor en breng op een lage stand al roerend aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de groenten in ongeveer 30 – 40 minuten gaar. Voeg, als het te droog is, wat water toe (ik voegde wel 3 keer een half glas toe).

Bestrooi met de pinda’s en koriander. Lekker met een schep Griekse yoghurt en rijst.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.