Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Courgettesoep met doperwten en basilicum

2 reacties

Dit is een heerlijke soep met een rijke smaak door de combinatie van courgette, doperwtjes, basilicum en knoflook.

Het recept komt uit Simpel van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten:

voor 6 – 8 personen een heerlijk voorgerecht; voor 3-4 personen een hoofdmaaltijd, met lekker brood erbij

  • 75 ml olijfolie, plus extra voor eroverheen
  • 1 bol knoflook, tenen losgehakt en gepeld (ik gebruikte ongeveer 2/3 bol)
  • ongeveer 6 courgettes (1,3 kilo), in 3 cm dikke plakjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram diepvriesdoperwten
  • 50 gram basilicumblad
  • 200 gram feta, in brokjes van 1-2 cm
  • 1 citroen, rasp er 1 theelepel af
  • zout en zwarte peper

Doe de olijfolie in een extra grote pan en zet op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan plus 500 ml water en breng de soep aan de kook. Laat 7 minuten doorkoken tot de courgettes gaar maar ook nog helder groen zijn.

Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut, doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij glad en heldergroen is.

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met feta en citroenrasp. Eindig met versgemalen peper en een sprenkeling olie.

N.B. Je kunt deze soep 3 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren, of hem een maand in de vriezer zetten.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Courgettesoep met doperwten en basilicum

  1. Beste Marianne, volgens mij zit er auteursrecht op dit recept uit Simpel en mag je dit niet zomaar plaatsen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.