Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Lenterisotto

1 reactie

Niet spectaculair, wel smakelijk en heel eenvoudig te maken, deze risotto met courgette, paprika, wortel en bleekselderij.

Het recept is van Albert Heijn (verspakket – lenterisotto) – de garnalen verving ik door vegetarische spekjes. Je kunt het pakket aanschaffen of de losse ingrediënten.
Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 2 bospenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 – 4 romatomaten
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 limoen
  • 300 gram risottorijst
  • 1 bouillonblokje of 15 gram bouillonpoeder (in het pakket zit een zakje kruidenmix, waar ik ongeveer 2/3 van gebruikte)
  • eventueel wat verse kruiden, zoals tijm en peterselie
  • pak vegetarische spekjes
  • olijfolie

Snijd de courgette, bospenen, paprika, bleekselderij en tomaten in kleine stukjes. Snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers uit.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, bospeen en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de courgette, paprika en tomaat toe en bak nog 5 minuten mee.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin ondertussen in een par minuten de spekjes aan.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en schep hierin de risottorijst om. Voeg 0,5 liter kokend water toe en de kruidenmix of bouillonblokje (plus kruiden), roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg daarna beetje bij beetje weer 0,5 liter kokend water toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe.

Voeg de risotto bij het groentemengsel en roer hier ook de spekjes door. Laat nog 3-6 minuten meekoken, tot de rijst gaar is (zacht van buiten, nog stevige beet).

Haal de risotto van het vuur en voeg de limoenrasp en het sap (proef hoeveel je lekker vindt) toe.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

One thought on “Lenterisotto

  1. Ik denk dat ik dit eens ga maken. En dan blokjes halloumi bakken op vega spek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.