Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Speltbowl met geroosterde tomaatjes en cannellinibonen

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke  bowl, met als basis spelt, gemengd met geroosterde rode ui en tomaatjes, met cannellinibonen, olijven, kruiden en bestrooid met pijnboompitten.

Het recept is een variant op een recept in het kookboek ‘Bowls of goodness’ van Nina Olsson.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 250 gram spelt
  • een paar takjes rozemarijn
  • 300 gram gekleurde tomaatjes, gehalveerd of in kwarten
  • 2 rode uien, in kwarten of achtsten
  • olijfolie
  • 2 handenvol geroosterde pijnboompitten
  • blik 400 gram cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • bos gemengde kruiden zoals (paarse) basilicum, peterselie en munt, gehakt
  • peper en zout

Balsamico-dressing

  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt tot pasta
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • snufje peper en zout
  • voor erbij eventueel mozzarella of burrata en nog wat verse basilicum

Verhit oven op 200 graden.

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, met de takjes rozemarijn in het kookwater. Giet af en laat afkoelen.

Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de stukken ui bij, besprenkel met de olijfolie, strooi er wat zout en peper over en zet 25 minuten in de oven.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij.

Dep de uitgelekte cannellinibonen droog met keukenpapier. Hussel de bonen, spelt, tomaatjes en ui, olijven en kruiden in een kom door elkaar en sprenkel de dressing erover. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe. Schep in kommen en versier met mozzarella en basilicum.

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.