Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Jackfruit-curry met ananas

Een reactie plaatsen

Leuk, lekker en anders dan anders – een curry met jackfruit met een heerlijke, kruidige zelfgemaakte currypasta.

Het recept stond onlangs in het magazine van de EkoPlaza.

Ingrediënten:

4 personen

  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 1,5 eetlepel gehakte knoflook
  • 1 grote ui, in ringen
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • handvol verse muntblaadjes
  • halve theelepel komijnzaad gemalen
  • 2 rijpe tomaten, in grove stukken
  • 1 stevige tomaat, in blokjes (voor garnering)
  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 blikken jackfruit (à 400 gram), te koop bij o.a. de AH, uitgelekt en in kleinere stukjes gesneden
  • zout naar smaak
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 dikke plakken verse ananas
  • 8 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 bosui, in ringetjes

Pureer de gember en knoflook met 3-4 eetlepels water in blender of met staafmixer (bij werd het geen mooie puree, maar goed genoeg)

bak de ui glazig in 1 eetlepel van de olijfolie. Voeg de gember-knoflookpasta, het maanzaad en de fijngehakte peper toe en bak 1 minuut mee. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Doe alles dan in de blender. Voeg de muntblaadjes en 2-3 eetlepels water toe en pureer tot een stevige pasta. Zet opzij.

Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de gemalen komijn heel even. Voeg de tomaten, geelwortel, garam masala en de jackfruit-stukjes toe, roer en laat sudderen tot de tomaat zacht is.

Meng de pasta uit de blender erdoor en voeg zout toe. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook, roer om en haal van het vuur. Roer de ananas en abrikozen erdoor en laat 2 minuten warm worden.

Garneer de curry met bosui en in blokjes gesneden tomaat.

Lekker met naan of rijst.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.