Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Linzensalade met bietjes en geitenkaas

Een reactie plaatsen

Erg lekkere en supermakkelijke linzensalade met tomaatjes, veldsla, gekookte bietjes, zachte geitenkaas en walnoten.

Het recept komt uit het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 2 blikken linzen, à 400 gram, uitgelekt
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 100 gram veldsla
  • 2 gekookte bietjes, in blokjes
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

voor de dressing:

  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd

Meng de linzen met de tomaatjes, veldsla en biet. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet over de salade. Bestrooi met de geitenkaas en walnoten.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.