Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Omelet met snijbiet en spinazie

Een reactie plaatsen

Erg lekkere omelet, gevuld met bosui, snijbiet, spinazie, munt en zachte geitenkaas. Aanrader!

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Rianne Buis in Trouw.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • olijfolie
  • 4 bosuitjes, niet te dun gesneden
  • ongeveer 500 gram spinazie
  • ongeveer 300 gram snijbiet, grofgehakt (als je geen snijbiet kunt vinden, neem dan meer spinazie)
  • zout en versgemalen peper
  • ongeveer 20 blaadjes munt, grofgehakt
  • 2 volle eetlepels mascarpone (ik heb dit achterwege gelaten, omdat ik niet voor 2 eetlepels een hele bak mascarpone wilde kopen, en heb wat extra geitenkaas gebruikt)
  • 75 gram zachte, verse geitenkaas, verbrokkeld
  • 4 eieren

Verhit 4 eetlepels olie in een flinke pan of wok. Voeg de bosui toe en bak 2-3 minuten. Voeg de bladgroenten in gedeelten toe, en laat al roerend op hoog vuur slinken. Bestrooi met wat zout en peper. Voeg nog 1-2 lepels olie toe (dat vond ik onnodig) en stoof de groenten ongeveer 10 minuten zachtjes. Giet daarna het teveel aan vocht af. Roer de munt door de groenten. Roer de mascarpone en geitenkaas erdoor en warm nog even mee. Breng zonodig op smaak met wat extra zout en peper.

Klop ondertussen de eieren los met zout en peper. Verhit 2-3 eetlepels olie in een grote koekenpan. Giet de eieren in de pan en bak er snel een omelet van.

Laat de omelet op een groot bord glijden, verdeel de groentevulling over de helft en vouw de andere helft eroverheen. Serveer direct, bijvoorbeeld met grof brood, zilvervliesrijst of een stuk knäckebröd en eventueel met een eenvoudige tomatensalade.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.