Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spinazie met bosui, dille en amandelen

Een reactie plaatsen

Heerlijke spinazie met dille en amandelen, die je kunt eten met een gebakken ei, aardappels en/of feta.

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Rianne Buis in Trouw.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 4 – 5 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 kleine citroen
  • ongeveer 1 kilo gewassen, goed uitgelekte spinazie
  • ongeveer 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eieren

Rooster de amandelen in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin. Rasp 1 theelepel rasp van de citroenschil. Pers 1 eetlepel sap uit.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok. Roerbak knoflook en bosui enkele minuten tot het lekker geurt. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak op hoog vuur tot de spinazie slinkt.

Giet een teveel aan vocht af. Roer de dille, het citroensap en de citroenrasp door de spinazie en warm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper en bak de eieren.

Verdeel de spinazie over de borden, strooi de amandelen erover en leg er een gebakken ei op. Direct serveren, eventueel met (gebakken) aardappelen en/of feta.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.