Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gegrilde asperges en romainesla

Een reactie plaatsen

Een gezond, licht en erg lekker maaltje: een salade van gegrilde asperges en romainesla met een gepocheerd eitje en Parmezaanse kaas.

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve teen knoflook
  • 2 kropjes babyromainesla of 1 grote krop
  • 700 gram groene asperges
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • grillpan

Meng 4 eetlepels olie met het citroensap, pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met zout en peper.

Verhit de grillpan. Snijd de sla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met 1 eetlepel olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 minuten per kant.

Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges, en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de asperges 6 minuten. Keer regelmatig.

Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk en breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 minuten gaar worden (pocheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

Verdeel de sla en asperges over een schaal of borden en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en bestrooi met de geraspte kaas.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.