Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade met Chinese kool, tahoe en pindadressing

Een reactie plaatsen

Verrukkelijke, frisse oosterse salade met een pittige dressing. Met een kommetje rijst en wat kroepoek een heerlijk maal.

Het recept stond een tijdje terug in de kookrubriek van Tineke Sluijter in Trouw.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 1 blok tahoe
  • 1 kleine Chinese kool
  • 250 gram taugé
  • 4 eieren
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels pinda’s
  • 4 takjes koriander
  • olie om in te frituren
  • voor erbij: rijst (niet te veel) en kroepoek

voor de dressing:

  • 100 gram pindakaas, liefst met stukjes noot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trasi (vegetarische variant bij natuurvoedingswinkel te koop)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 125 ml kokosmelk
  • zout
  • 1 eetlepel olie

Leg het blok tahoe, gewikkeld in een paar lagen keukenpapier, in een vergiet met daarop iets zwaars, bijvoorbeeld een paar conservenblikken. Laat zo een tijdje staan, zodat het meeste vocht er wordt uitgeperst. Snijd de tahoe daarna in blokjes van 2 x 2 cm.

Snijd de Chinese kool in repen. Was ze en laat goed uitlekken. Maag de taugé schoon, leg in vergiet en giet er kokend water over. Kook de eieren in ongeveer 6 minuten hard. pel ze en snijd in kwarten. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander grof.

Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin, in delen, de blokjes tahoe goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Hak de pinda’s grof.

Maak de dressing. Hak de knoflookteentjes fijn. Verhit de olie, voeg de knoflook en trasi toe. Laat even zachtjes fruiten, blijf roeren. Voeg dan de ketjap, sambal, bruine suiker, citroensap, kokosmelk en pindakaas toe. Roer alles goed om. Zet het vuur uit en voeg eventueel een beetje kokend water toe. De dressing mag wat dun zijn. Proef en voeg in dien nodig nog wat citroensap of suiker toe.

Verdeel de Chinese kool over vier kommen. Leg daar bovenop de taugé. Aan de rand de partjes gekookt ei. Verdeel de blokjes tahoe over de kommen en garneer met lente-uitjes en koriander. Strooi de gehakte pinda’s erover en schenk dan de dressing over de salade.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.