Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Buddhabowl en avocadotoast

Een reactie plaatsen

Oh, wat een lekker maaltje was dit! Een eenvoudige, maar erg lekkere buddhabowl met daarnaast een snee verrukkelijke avocadotoast met gebakken tomaatjes, afgeblust met espresso en bestrooid met geraspte pure chocola.

Dit combi-recept stond onlangs in de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in Trouw.

Ingrediënten:

voor 2 personen

Buddhabowl

  • 80 – 100 gram bulgur
  • 200 gram tuinbonen of edamame (vers of diepvries – ik kocht bakje reeds gedopte en gekookte sojaboontjes)
  • sap van halve-1 citroen
  • 2 theelepels agavesiroop
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf komijnpoeder
  • 10 -12 radijsjes, in kwarten
  • 2 handjes dun geraspte wortel of rode kool
  • 1 avocado, in schijfjes
  • 2 handjes (baby)spinazie of andere groene blaadjes (deze was ik vergeten, jammer, maar zonder was het ook lekker)
  • 2 handjes amandelen met vel of andere noten

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook (indien nodig) de tuinbonen of edamame in 5-6 minuten gaar in licht gezouten water en laat uitlekken.

Klop een dressing van citroensap, agavesiroop, komijn en zout en peper.

Schep de bulgur in twee wijde kommen en leg er in bergjes de tuinbonen of edamame, radijs, geraspte wortel of rode kool, avocado, spinazie en amandelen op. Schenk de dressing erover.

Avocadotoast

  • 1 rijpe avocado
  • kneepje limoensap
  • snuf komijnpoeder
  • snuf pul biber (Turkse chilivlokken)
  • 2 sneden brood
  • olijfolie
  • 10 – 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 kopje sterke espresso
  • 1 stukje pure chocola (liefst 90 %)

Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en prak het grof met een vork. Maak op smaak met een kneepje limoensap, snuf komijn, pul biber en zout. Meng het behoedzaam door elkaar zodat het geen gladde puree wordt.

Rooster het brood in een broodrooster of in een grillpan. Verdeel de geprakte avocado over de sneetjes brood.

Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tomaatjes tot ze beginnen te blakeren. Schenk er dan de espresso over, bestrooi met wat zout en peper en laat nog een half minuutje op het vuur staan. Verdeel de warme tomaatjes en wat vocht over de avocadotoast en rasp er een klein beetje chocola over.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.