Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkel-auberginecurry

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke en erg makkelijke curry met maar 8 ingrediënten en toch heel rijk van smaak!

Het recept komt uit de laatste V’gan.

Ingrediënten:

voor 3 – 4 personen

  • 1 grote aubergine, of 2 kleinere, in hapklare stukken
  • olijfolie
  • 1 grote venkelknol, in hapklare stukken
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne (halve) ringetjes
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • 1 theelepel garam masala
  • zout en versgemalen peper
  • Lekker met wat brood (naan) of rijst (zeker met 4 personen)

Verwarm de oven op 240 graden.

Leg de auberginestukjes gemengd met een beetje olijfolie en wat zout en peper op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 35-40 minuten tot de stukjes goudbruin zijn. Voeg de laatste 10-15 minuten de venkel toe.

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui, knoflook, chlipeper, gember en een snufje zout toe. Bak alles 5-10 minuten tot het zacht is.

Voeg nu de garam masala toe en bak 5 minuten mee.

Doe de tomaten uit blik, de venkel en aubergine erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry ongeveer 55 minuten pruttelen tot alles echt zacht is. Voeg eventueel een beetje water toe als het gerecht te dik wordt. Strooi er wat venkelgroen over.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.