Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkel-auberginecurry

1 reactie

Dit is een heerlijke en erg makkelijke curry met maar 8 ingrediënten en toch heel rijk van smaak!

Het recept komt uit de laatste V’gan.

Ingrediënten:

voor 3 – 4 personen

  • 1 grote aubergine, of 2 kleinere, in hapklare stukken
  • olijfolie
  • 1 grote venkelknol, in hapklare stukken
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne (halve) ringetjes
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • 1 theelepel garam masala
  • zout en versgemalen peper
  • Lekker met wat brood (naan) of rijst (zeker met 4 personen)

Verwarm de oven op 240 graden.

Leg de auberginestukjes gemengd met een beetje olijfolie en wat zout en peper op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 35-40 minuten tot de stukjes goudbruin zijn. Voeg de laatste 10-15 minuten de venkel toe.

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui, knoflook, chlipeper, gember en een snufje zout toe. Bak alles 5-10 minuten tot het zacht is.

Voeg nu de garam masala toe en bak 5 minuten mee.

Doe de tomaten uit blik, de venkel en aubergine erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry ongeveer 55 minuten pruttelen tot alles echt zacht is. Voeg eventueel een beetje water toe als het gerecht te dik wordt. Strooi er wat venkelgroen over.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

One thought on “Venkel-auberginecurry

  1. Inderdaad, simpel én lekker! Ben geen aubergine fan maar deze curry werd door het hele gezin gesmaakt. Bedankt! Heb er een klein blikje kikkererwten aan toegevoegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.