Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

geroosterde aardappelsalade gado gado

Een reactie plaatsen

Erg lekker is deze maaltijdsalade van geroosterde aardappel, sperziebonen en taugé met een heerlijke pindadressing.

Het recept vond ik in een tijdschrift maar komt uit het kookboek ‘De groen bakplaat’.

Ingrediënten:

voor 2-3 personen

  • 1 kilo Charlotte aardappelen, ongeschild in 4-6 stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 240 gram sperziebonen (of iets meer), afgehaald en in stukjes van ongeveer 4 cm
  • 300 gram taugé (of iets minder)
  • handje verse koriander

Dressing:

  • 50 gram pindakaas met stukjes noot
  • 80 ml kokosroom
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • halve – 1 verse rode chilipeper, heel fijn gesneden
  • 2,5 cm gember, geschild en geraspt

Verwarm de oven op 200 graden.

Schep de aardappelstukken in een braadslede om met de olie en het zout. Zet het 40 minuten in de oven, schep halverwege een keer om.

Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Afhankelijk van de soort pindakaas die je gebruikt, heb je misschien wat extra kokosmelk nodig voor een dikke, vloeibare dressing. proef en voeg indien nodig nog wat smaakmakers toe.

Voeg na 40 minuten de sperziebonen en taugé toe aan de aardappelen. Schenk er eventueel nog wat olijfolie overheen en zet alles nog 20 minuten in de oven.

Bestrooi de aardappelen en groenten met de koriander en dien warm op, of op kamertemperatuur. Geef de dressing er apart bij.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.