Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Avocado-komkommer gazpacho met dille

Een reactie plaatsen

Mooie, makkelijke en lekkere koude avocado-komkommersoep. Een zonnig voorgerecht voor 4 personen!

Het recept stond vorig jaar in het magazine van de Jumbo.

Ingrediënten:

  • 3/4 komkommer
  • 2 rijpe avocado’s, schil en pit verwijderd, in blokjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 takjes dille + extra voor garneren
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge + extra voor garneren

Snijd 1/3 van de komkommer ongeschild in kleine blokjes en houd achter voor het garneren.

Schil de rest van de komkommer en snijd in grove stukken. Doe de avocado in een hoge maatbeker of blender. Voeg de komkommer, 2/3 van het sjalotje, de knoflook, komijn en takjes dille toe. Schenk er 400 ml water en de olie bij en pureer tot een gladde soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en zet minstens 1 uur in de koelkast om goed koud te worden.

Schenk de gazpacho in 4 kommen en garneer met de komkommerblokjes, de rest van de sjalot, een takje dille, een straaltje olijfolie en versgemalen peper.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.