Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde bloemkoolsalade

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke salade van geroosterde bloemkool (én bloemkoolbladeren), sla, pistachenootjes en granaatappelpitjes.

Het recept komt uit Simpel van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 1 grote bloemkool (800 gram)
  • 1 middelgrote ui, in plakken (130 gram)
  • 80 ml olijfolie
  • 25 gram peterselie, grof gehakt
  • 10 gram munt, grof gehakt
  • 10 gram dragon, grof gehakt
  • pitten van halve middelgrote granaatappel (80 gram)
  • 40 gram gepelde pistachenoten, licht geroosterd en grofgehakt
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel citroensap
  • zout

Verhit de oven tot 200 graden.

Rasp een derde van de bloemkool grof en zet in kom opzij. Verdeel de rest van de bloemkool in roosjes van ongeveer 3 cm doorsnee en doe deze in een grote kom met de bloemkoolbladeren en de ui. Meng alles met 2 eetlepels olijfolie en 1/4 theelepel zout en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de bloemkool afkoelen.

Stort de koude geroosterde groenten in een kom met de overgebleven 50 ml olijfolie, de geraspte bloemkool, de overige ingrediënten en 1/4 theelepel zout. Meng alles losjes tot het net is gemengd, stort de salade op een schaal en dien op.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.