Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Afrikaanse pindasoep

Een reactie plaatsen

Verrukkelijke, rijk gevulde pindasoep, met bloemkool, zoete aardappel, gember, rode peper, tomaten en meer.

Het recept is van ‘de Krat‘.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • halve ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • specerijen: 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder
  • 400 gram bloemkool, in roosjes
  • 150 gram zoete aardappel, in blokjes van 1 cm.
  • halve rode peper, fijngesneden.
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 75 gram ongezouten pinda’s
  • 1 lenteui
  • half blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram paksoi
  • handvol koriander
  • 1 bouillonblokje
  • halve liter water voor bouillon
  • olijfolie
  • lekker voor erbij: rotivel van toko of supermarkt

Snijd de ui fijn en fruit een paar minuten zachtjes in de olie in een soeppan.

Voeg de fijngehakte knoflook toe. Daarna de gember en de specerijen. Bak 2 minuten.

Voeg de bloemkool, zoete aardappel en rode peper toe. Bak al omscheppend een paar minuten mee en voeg dan de gepelde tomaten toe (maak de tomaten in stukken met een houten spatel of mes). Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt pruttelen.

Maal de helft van de pinda’s zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Voeg op het laatst een beetje water toe om het een beetje glad te kunnen roeren. Voeg deze pindasaus toe aan de soep en laat alles zachtjes 15 minuten koken tot de groenten net gaar zijn.

Snijd de koriander en lenteui fijn.

Voeg de kikkererwten toe en warm door.

Spoel de paksoi af en snijd in reepjes. Voeg eerst het wit toe aan de soep en een paar minuten later het groen. Laat slinken en dien de soep op. Garneer met de overgebleven pinda’s, de lenteui en koriander.

Lekker met een rotivel, gebakken in een droge koekenpan.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.