Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Granola met pindakaas

Een reactie plaatsen

Lekker, makkelijk en weer eens wat anders, deze in de koekenpan gebakken granola met pindakaas.

Het recept vond ik in het magazine van EkoPlaza.

Ingrediënten:

voor 4 porties

  • 80 gram havervlokken
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 25 gram kokoschips
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels ongezouten en ongezoete pindakaas

Rooster de havervlokken, samen met het chiazaad en de kokoschips, in een grote koekenpan met antiaanbaklaag ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg dan kaneel en ahornsiroop toe, draai het vuur laag en hussel alles door elkaar.

Meng de pindakaas erdoor en bak de granola nog 2 minuten. Haal van het vuur.

Laat ruim een half uur afkoelen zodat de granola lekker krokant wordt. Bewaar daarna in afgesloten weckpot of blik.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.