Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

pizza met groene groenten en gorgonzola

Een reactie plaatsen

Erg lekkere, zomerse en makkelijke pizza!

Het recept vond ik in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 350 gram fijne tuinerwten, diepvries
  • 90 gram pestospread (of pesto)
  • 2 courgettes
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 rollen pizzadeeg koelvers
  • peper en zout

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat uitlekken in een vergiet. Doe de erwten en de pesto(spread) in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Schaaf met een kaasschaaf brede linten van de courgettes. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in stukjes van 2 cm.

Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de groene spread. Verdeel de courgettelinten in een soort losse roosjes over de pizza en verdeel de gorgonzola hierover. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Bak de pizza’s 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.