Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pakketje zomergroenten met geitenkaas

Een reactie plaatsen

Dit is een favoriet van ons. Heel makkelijk, superlekker én mooi om te zien. Doet het ook goed altijd goed als je gasten hebt.

Eet er goed brood bij.

Het recept komt waarschijnlijk uit een Allerhande van heel lang geleden, maar dat is niet meer helemaal zeker.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 250 – 300 gram sperziebonen
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ongeveer 200 gram gegrilde paprika’s
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 2 kleine zachte geitenkaasjes à 60 gram (of bettine blanc of iets dergelijks)
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 2 stukken bakpapier

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Snijd de puntjes van de sperziebonen af, halveer ze eventueel en kook ze in een pan met water in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Laat uitlekken in vergiet.

Pel de knoflook, halveer in de lengte en verwarm ongeveer 2 minuten zachtjes in een steelpannetje met de olijfolie. Laat dit dan iets afkoelen.

Laat de paprika’s uitlekken in zeef en snijd ze in grove repen. 

Was de tomaatjes en snijd de geitenkaasjes in blokjes.

Maak van het bakpapier rond je vuist een kommetje met een opstaande rand van ongeveer 15 cm doorsnede. Draai de rand naar buiten toe stevig in elkaar. Herhaal dit nog een keer.
Zet beide kommetjes op een bakplaat en vul ze met de sperziebonen, paprika, stukjes geitenkaas, stukjes knoflook en trostomaatjes. Sprenkel de knoflookolie erover en bestrooi ze royaal met peper en zout. (Je kunt ze nu eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.)

Schuif in de oven en laat ze in ongeveer 15 minuten door en door warm worden.

Serveer met lekker brood!

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.