Deze prachtige hartige taart smaakt werkelijk verrukkelijk! De combinatie van pompoen, walnoten, vijgen en gorgonzola is briljant! Zeer geschikt voor de feestdagen en natuurlijk voor iedere dag die je een feestelijk tintje wilt geven!
Het recept scheurde ik twee jaar geleden uit de Allerhande en vond ik nu terug – precies op het goede moment.
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 5-6 plakjes roomboter bladerdeeg of rol koelvers bladerdeeg
- 60 gram walnoten
- 200 gram vijgen (gedroogd of half gedroogd)
- 3 eieren, losgeklopt
- 1 bekertje slagroom of kookroom, 125 ml
- 185 gram gorgonzola
- quichevorm 24 cm doorsnede
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in waaiervorm op.
Klop de eieren met de (slag)room. Breng op smaak met zout en peper en schenk over de quiche. Verdeel de gorgonzola over de quiche en bak ongeveer 45 minuten in de oven.
6 december 2014 om 19:00
Hij staat in de oven en wij zijn benieuwd!
7 december 2014 om 11:06
En Marijke, hoe vond je de pompoenquiche?
9 december 2014 om 17:37
Hij was heerlijk! Het is zeker een blijvertje in onze winterrecepten!
9 december 2014 om 21:57
Fijn!!
12 december 2014 om 08:40
Misschien een ‘domme’ vraag maar gebruik je verse vijgen of gedroogde? Op de foto is zie ik nl niets van een vijg.
12 december 2014 om 14:37
Helemaal geen domme vraag: gedroogde of half gedroogde. Ik ga het ook in het recept vermelden! Dankjewel!
10 november 2021 om 00:45
Op de (mooie) foto zie ik toch dat de pompoen niet geschild is maar het recept geeft aan om wel te schillen….
10 november 2021 om 14:55
Klopt Heidy, ik ben hierin afgeweken van het recept. Het kan dus ook prima mét schil, dan blijft de pompoen iets steviger en dat vind ik wel lekker. Hartelijke groet, Marianne