Een lekker en makkelijk noedelgerecht met oesterzwammen, tempeh en ijsbergsla, dat in een klein half uur op tafel staat.
Het recept komt uit het blad V’gan.
Ingrediënten:
voor 2 personen
- 250 gram oesterzwammen en/of koningsboleet, gesneden
- 3 eetlepels olie
- 150 – 200 gram (soba)noedels
- 4 eetlepels sojasaus
- 1,5 eetlepel sriracha
- 1 eetlepel sesanolie
- 1 eetlepel tahin
- 1 theelepel ahornsiroop
- 2 eetlepels water
- 250 gram tempeh, in blokjes
- snuf zout
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel verse gember, geraspt
- halve krop ijsbergsla, grofgesneden
Bak de paddenstoelen in een koekenpan in 1 theelepel olie. Haal na 2 minuten uit de pan en laat even uitlekken in een vergiet. Zet apart.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Mix de sojasaus in een kommetje met de sriracha, sesamolie, tahin, ahornsiroop en het water tot een sausje.
Verhit de olie in een wok en bak de tempeh met een snuf zout tot de blokjes mooi bruin kleuren. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak even mee.
Voeg nu de paddenstoelen, sla en noedels toe en meng goed door. Giet de saus erbij en schep erdoor. Serveer direct.