Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kropslakommetjes

Een reactie plaatsen

Heel eenvoudig, gezond en lekker zijn deze kommetjes van kropsla gevuld met linzen & pompoen en met komkommer-feta-avocado. En wil je toch wat meer ‘bite’, dan kun je ook pitabroodjes met deze mengels vullen.

N.B. de ‘koude’ kommetjes kun je makkelijk uit de hand eten. Met de ‘warme’ kommetjes (met pompoen-linzen-vulling) lukt dat minder goed – lang leve vork en mes.

De recepten komen uit ‘het forest feast kookboek ‘ van Erin Gleeson.

Ingrediënten:

voor 4 personen
(volgens het kookboek is elk recept voldoende voor 4 personen, maar dat vind ik niet. Zeker de ‘koude’ wrap met komkommer en feta is dan te licht om als volwaardige maaltijd te fungeren. Juist de combinatie is erg lekker!)

Linzen-pompoenvulling:

  • 1 krop sla (8 mooie bladeren)
  • 1 flespompoen
  • 1 rode ui
  • blik 400 gram gekookte linzen
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eventueel wat feta (zie hieronder) voor eroverheen
  • eventueel geroosterde pompoenpitten voor eroverheen (roer wat olie, paprikapoeder, peper en zout door de pompoenpitten uit je pompoen, en rooster ze in een ovenschaaltje ongeveer 8 minuten op 190 graden)

Komkommer-feta-avocado-vulling:

  • 1 krop sla (8 mooie bladeren)
  • 1 komkommer
  • feta
  • 1-2 avocado’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • snuf zout

Kropsla kommetjes met pompoen-linzenvulling

Schil de flespompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui in blokjes. Bak dan de pompoen en ui in de olijfolie, met zout & peper, in ongeveer 8-10 minuten gaar op halfhoog vuur.

Schep er dan de gekookte linzen doorheen. Verwarm deze mee en schep het mengsel in de kropslabladeren. Ook lekker met wat feta en geroosterde pompoenpitten erover.

Kropsla kommetjes met komkommer-feta-avocado-vulling

Haal de bladeren van de krop sla los en vul elk blad met ongeveer een eetlepel verkruimelde feta, reepjes komkommer, 2 plakken avocado. Besprenkel dan met de dressing die je maakt door 3 eetlepels olijfolie, een snuf zout en een theelepel chilivlokken te vermengen.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.