Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spinazietaart met ricotta en pijnboompitten

Een reactie plaatsen

Erg lekker, deze spinazietaart met zongedroogde tomaatjes ricotta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De taart is de tweede dag ook koud lekker.

Het recept komt uit het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 gram spinazie, panklaar
  • 250 gram ricotta
  • 4 eieren
  • half potje zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 rol hartigetaartdeeg, koelvers
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.

Klop intussen de eieren los en roer de ricotta, tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper

Schep de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Roer de spinazie door het ricottamengsel. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg en prik een paar keer in met een vork.

Schenk het spinazie-ricottamengsel erin en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Bak i de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.