![](https://vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com/wp-content/uploads/2020/10/spinazietaart-ricotta-pijnboompitten.jpg?w=1024)
Erg lekker, deze spinazietaart met zongedroogde tomaatjes ricotta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De taart is de tweede dag ook koud lekker.
Het recept komt uit het supermarktmagazine Boodschappen.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 600 gram spinazie, panklaar
- 250 gram ricotta
- 4 eieren
- half potje zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 rol hartigetaartdeeg, koelvers
- 2 eetlepels pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.
Klop intussen de eieren los en roer de ricotta, tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper
Schep de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Roer de spinazie door het ricottamengsel. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg en prik een paar keer in met een vork.
Schenk het spinazie-ricottamengsel erin en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Bak i de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.