Zowel warm als koud is-ie lekker, deze frittata. Met een frisse salade erbij is het een geweldige hoofdmaaltijd (met ons drieën eten we er 2 dagen van, één dag warm en één dag koud) en het is een fantastisch bijgerecht als je voor meer mensen kookt.
Het is wederom een recept uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ingrediënten:
- ongeveer 600 gram gemengde groenten zoals wortels, uien, pompoen, pastinaak, bietjes, aardappelen. Ik heb deze keer aardappelen, wortels, (restje gekookte) bietjes en ui gebruikt.
- 1 grote teen knoflook, fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 7 of 8 middelgrote eieren
- handvol gemengde kruiden zoals peterselie, bieslook, tijm, fijngesneden
- ongeveer 20 gram Parmezaanse of andere harde kaas
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven op 190 graden en bereid ondertussen de groenten. Snijd de uien in vieren of in dikke ringen, de wortels in plakjes van 5 mm, de pastinaak, aardappel, biertjes en knolselderij in blokjes van 1 – 2 cm, de pompoen in blokjes van 2 – 3 cm.
Doe alle groenten in een grote ovenschaal, met de olijfolie, knoflook, flink wat peper en zout en vermeng goed. Zet 40 minuten in de oven, tot alle groente gaar is. (Gekookte biertjes kun je later toevoegen, ca. 10 minuten voor einde baktijd).
Klop de eieren los met de kruiden en peper en zout. Haal de schaal uit de oven, schenk de eieren over de groente en strooi de geraspte kaas erover. Zet nog 10 – 15 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de bovenkant bruin wordt. Laat iets afkoelen en leg op een bord of plank. Dien warm of koud op.
Pingback: Week 22/4/2017 – 28/4/2017 – In a Manner of Speaking