Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Provençaalse groentetian met aardappel

Een reactie plaatsen

Deze groenteschotel uit de oven is heel makkelijk, ziet er fantastisch uit en smaakt verrukkelijk! Lekker met een frisse salade. Ook een ideaal vakantiegerecht.

Het recept stond onlangs in het magazine van de Jumbo. 

Ingredienten:

voor 4 personen

  • 3 uien (het liefst zoete, en anders gewone)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tijm, fijngehakt
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • ovenschaal

Verwarm de oven tot 200 graden. Halveer de uien en snijd in plakjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en smoor de uien 20 minuten op laag vuur.

Snijd intussen de (ongeschilde) aardappelen, courgette, aubergine en tomaten in dunne plakken van 3 m dik.

Roer de helft van de tijm door de uien en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de uien over de bodem van de ovenschaal.

Leg de groenten dakpansgewijs, om en om, op de uien. Besprenkel ze met de resterende olijfolie en bestrooi met de fijngehakte knoflook, de rest van de tijm en peper naar smaak.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de groenten in de oven in 45 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie en bak de tian nog 15 minuten.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.