Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde pompoen en rode ui met tahin en za’atar

2 reacties

Heerlijk, mooi en makkelijk – dat is deze geroosterde pompoenschotel!

Het recept komt uit het kookboek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi

Ingrediënten:

Bijgerecht voor 4 personen of hoofgerecht voor 2 (met lekker brood erbij)

  • 1 grote flespompoen (ongeveer 1 kilo), in parten van 2 x 6 cm
  • 2 rode uien, geschild in parten van 3 cm
  • halve dl olijfolie
  • 3,5 eetlepel tahin
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel za’atar
  • 1 eetlepel bladpeterselie, grofgesneden
  • zeezout en zwarte peper

Verhit de oven op 200 graden. Doe de stukken pompoen en ui in een grote kom en meng met 3 eetlepels olie, 1 theelepel zout en wat zwarte peper. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 – 30 minuten tot de pompoen lichtbruin en gaar is. Keer halverwege. Houd de uien goed in de gaten, die kunnen er waarschijnlijk na een kwartier al uit. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen.

Doe voor de saus de tahin in een kommetje met citroensap, 2 eetlepels water, de knoflook en 1/4 theelepel zout. Klop tot het mengsel de consistentie van honing heeft en voeg eventueel nog wat meer water toe.

Verhit de overgebleven olie in een kleine koekenpan. Doe de pijnboompitten erin met een halve theelepel zout en bak onder regelmatig omscheppen in 2 minuten goudbruin. Schud de pijnboompitten dan met de olie in een kommetje.

Verdeel de groenten over een grote schaal en sprenkel de tahinsaus eroverheen. Strooi de pijnboompitten erover, gevolgd door de za’atar en peterselie.

Lekker met goed (pita)brood.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

2 thoughts on “Geroosterde pompoen en rode ui met tahin en za’atar

  1. Ziet er goed uit! Zou dit ook lekker zijn met couscous?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.