Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Doperwten-muntsoep met fetacrumble

Een reactie plaatsen

Erg lekkere, eenvoudige, mooie zomerse soep!

Dit is een bewerking van een recept uit het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

voor 4-6 kommetjes. Voorgerecht voor 6 of hoofdgerecht voor 4 met lekker brood erbij.

  • 2 eetlepels amandelen, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie + extra om te garneren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon, van 2 bouillontabletten
  • 500 gram diepvriesdoperwten
  • handje munt, grof gehakt
  • rasp van halve citroen
  • 100 gram feta
  • halve theelepel chilipeper(vlokken)

Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en zet apart.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 10 minuten. Voeg de bouillon en doperwten toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg de munt en citroenrasp toe en pureer de soep kort met een staafmixer.

Verkruimel en meng de feta, amandelen en chilipeper tot een grove crumble.

Serveer de soep in kommetjes, bestrooi met de crumble en sprenkel er een beetje olijfolie over.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.