Erg lekkere, eenvoudige, mooie zomerse soep!
Dit is een bewerking van een recept uit het supermarktmagazine Boodschappen.
Ingrediënten:
voor 4-6 kommetjes. Voorgerecht voor 6 of hoofdgerecht voor 4 met lekker brood erbij.
- 2 eetlepels amandelen, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie + extra om te garneren
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 liter groentebouillon, van 2 bouillontabletten
- 500 gram diepvriesdoperwten
- handje munt, grof gehakt
- rasp van halve citroen
- 100 gram feta
- halve theelepel chilipeper(vlokken)
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en zet apart.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 10 minuten. Voeg de bouillon en doperwten toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg de munt en citroenrasp toe en pureer de soep kort met een staafmixer.
Verkruimel en meng de feta, amandelen en chilipeper tot een grove crumble.
Serveer de soep in kommetjes, bestrooi met de crumble en sprenkel er een beetje olijfolie over.