Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

geroosterde groene asperges met amandelen, kappertjes en dille

Een reactie plaatsen

Heerlijk zijn ze, deze geroosterde asperges met amandelen en krokante kappertjes.

Het recept komt uit ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi en is werkelijk erg simpel.

Ingrediënten:

bijgerecht voor 4 personen

  • 600 gram groene asperges, houtige uiteinden verwijderd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 gram boter
  • 20 gram geschaafde amandelen
  • 30 gram fijne kappertjes, dep ze droog met keukenpapier
  • 10 gram dille, grofgehakt
  • zout en zwarte peper

Verhit de oven tot 200 graden.

Wentel de asperges door 1 eetlepel olijfolie met een flinke snuf zout en royaal versgemalen peper. Schik ze niet de dicht naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 8-12 minuten in de oven, tot ze gaar zijn en wat donkere plekken hebben. Leg ze op een grote schaal en zet apart.

Doe de boter in een kleine pan en voeg als het gesmolten is de amandelen toe en bak 1-2 minuten, roer regelmatig tot ze goudbruin zijn. Giet boter met amandelen uit over de asperges.

Giet de resterende 2 eetlepels olijfolie in een pan en zet op hoog vuur. Roerbak de kappertjes 1-2 minuten tot ze opengaan en krokant zijn. Schep ze met schuimspaan uit de pan en strooi ze samen met de dille over de asperges.

Lekker met bijvoorbeeld gekookte krieltjes en een gekookt eitje of een vleesvervanger.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.