Dit is een heerlijke fris-zoete bulgursalade, met doperwtjes, munt, basilicum, mozzarella en granaatappel.
Het recept stond onlangs in het supermarktmagazine Boodschappen.
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 300 gram bulgur (en/of couscous)
- 300 gram doperwten, diepvries (ik combineerde een restje doperwten met restjes diepvries sugarsnaps en sperzieboontjes – ook heerlijk)
- 1 granaatappel (of een bakje granaatappelpitjes)
- 1 bosje munt, blaadjes gehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- sap halve citroen
- 1 bosje basilicum, de blaadjes
- 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen. Blancheer de doperwtjes in kokend water met een snufje zout en spoel dan af onder koud water.
Klop en schep boven een kop met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel (doe een schort om, ’t is een heel gedoe en het spettert enorm). Verwijder de witte stukjes die misschien meekomen. Schep de bulgur, doperwten en munt door de granaatappelpitjes.
Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en laat ongeveer 10 minuten intrekken.
Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep ze met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer eventueel met een partje citroen.