Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bubble & squeak

2 reacties

Bubble and squeak

Een snel, makkelijk én erg lekker restjesgerecht!
Je hebt alleen een restje gekookte of gebakken aardappelen, kool of spruitjes, een ui en kerrie nodig.

Lekker met een gebakken of gepocheerd ei.

Het is een recept uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Hij zegt over dit recept: “Bubble and squeak is een van de beste restjesgerechten op de wereld!”

Ingrediënten:

  • 2-4 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
  • 1 ui, in vieren en in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 volle theelepel kerriepoeder of -pasta
  • ongeveer 500 gram koude, gare aardappels (gekookt, gebakken, uit de oven of gepureerd), in grove stukken of plakken
  • ongeveer 200 – 300 gram koude, gare kool of spruitjes, grof gescheurd of gesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de uienplakjes toe en bak 6-7 minuten tot ze zacht zijn en net kleur beginnen te krijgen. Doe de knoflook en kerriepoeder of -pasta erbij en bak 2 minuten mee.
  2. Voeg de aardappels toe en bak een paar minuten mee; roer regelmatig, tot ze beginnen te kleuren. Misschien moet je er op dit punt wat extra olie bij doen. Schraap met de spatel eventuele knapperige korstjes van de bodem van de pan. Doe de kool of andere groente erbij en bak al roerend 2-3 minuten mee.
  3. Breng op smaak met zout en peper en dien meteen op, eventueel met een gepocheerd of gebakken ei.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

2 thoughts on “Bubble & squeak

  1. Een gerecht waar je gewoon restjes voor creeert!

  2. Pingback: In a manner of speaking » Blog Archive » Week 18/10/2014 – 24/10/2014

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.