Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkoolsalade met druiven, cheddar en hazelnoten

Een reactie plaatsen

bloemkoolsalade ottolenghi bewerkt

Deze bloemkoolsalade van Ottolenghi is super: smaakt verrukkelijk, is niet moeilijk en goed van te voren te maken! Kortom, altijd lekker maar zeker ook zeer geschikt voor de feestdagen!

Het recept staat in Plenty More van Yotam Ottolenghi.

Wij aten er de gratin van zoete aardappel en bosui bij – een heerlijke combinatie!

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes verdeeld (900 gram roosjes)
  • 90 ml raapzaad- of olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn (ik gebruikte rodewijnazijn)
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • halve theelepel vloeibare honing
  • 30 gram rozijnen
  • 40 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 100 gram blauwe druiven, gehalveerd en pitjes verwijderd
  • 80 gram cheddar (of Goudse kaas), grof verkruimeld of geraspt
  • 20 gram peterselie, grofgesneden
  • zout en zwarte peper

Verhit de oven tot 220 graden.

Vermeng de bloemkoolroosjes met de helft van de olie, halve theelepel zout en wat zwarte peper. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven, schep ze één of twee keer om, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Klop voor de dressing de overgebleven olie met azijn, mosterd, honing en kwart theelepel zout door elkaar. Roer de rozijnen erdoor en laat ze minstens 10 minuten marineren.

Doe vlak voor het opdienen de bloemkoolroosjes met de overige ingrediënten in een grote kom. Giet de dressing met de rozijnen erover, schep alles losjes door elkaar. Verdeel de bloemkool op een grote schaal en dien op.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.