Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkoolsalade met druiven, cheddar en hazelnoten

Een reactie plaatsen

bloemkoolsalade ottolenghi bewerkt

Deze bloemkoolsalade van Ottolenghi is super: smaakt verrukkelijk, is niet moeilijk en goed van te voren te maken! Kortom, altijd lekker maar zeker ook zeer geschikt voor de feestdagen!

Het recept staat in Plenty More van Yotam Ottolenghi.

Wij aten er de gratin van zoete aardappel en bosui bij – een heerlijke combinatie!

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes verdeeld (900 gram roosjes)
  • 90 ml raapzaad- of olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn (ik gebruikte rodewijnazijn)
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • halve theelepel vloeibare honing
  • 30 gram rozijnen
  • 40 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 100 gram blauwe druiven, gehalveerd en pitjes verwijderd
  • 80 gram cheddar (of Goudse kaas), grof verkruimeld of geraspt
  • 20 gram peterselie, grofgesneden
  • zout en zwarte peper

Verhit de oven tot 220 graden.

Vermeng de bloemkoolroosjes met de helft van de olie, halve theelepel zout en wat zwarte peper. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven, schep ze één of twee keer om, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Klop voor de dressing de overgebleven olie met azijn, mosterd, honing en kwart theelepel zout door elkaar. Roer de rozijnen erdoor en laat ze minstens 10 minuten marineren.

Doe vlak voor het opdienen de bloemkoolroosjes met de overige ingrediënten in een grote kom. Giet de dressing met de rozijnen erover, schep alles losjes door elkaar. Verdeel de bloemkool op een grote schaal en dien op.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s