Erg lekkere en supersimpele romige bloemkoolsoep, met citroensap en versierd met pistachenootjes.
Wij aten het als hoofdgerecht met lekker brood en focaccia erbij. Ook heel geschikt als voorgerecht.
Het recept vond ik in het blad ‘Boodschappen’.
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram bloemkoolroosjes
- 800 ml groentebouillon (van tabletten)
- 125 ml crème fraîche (in het oorspronkelijke recept wordt 200 ml gebruikt, maar dat vond ik te veel)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- wat geroosterde en grofgehakte pistache- of cashewnoten
- zout en peper
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 minuut mee, zonder dat ze bruin worden. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten. Pureer de soep en roer er de crème fraîche, citroensap en citroenrasp door. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de nootjes.